ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικά συνταγής

600 γρ. βούτυρο

250 γρ. αμύγδαλο

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα βανίλια

220 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. ρούμι μαύρο

1,200 γρ. αλεύρι

άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)

Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

 

πηγή https://www.lurpak.com/
  • ,

    Αλεύρι Αμυγδάλου

    2.6013.00
  • ,

    Αμύγδαλο Λευκό Ωμό Ελληνικό

    3.4017.00
  • ,

    Αμύγδαλο Σπασμένο Λευκό Ωμό Ελληνικό (Φέτα)

    2.7013.50
  • , , , ,

    Breakfast Mix

    4.9014.00
  • , , , ,

    Coctail Σιδήρου

    5.6016.00
  • ,

    Αλεύρι Αμυγδάλου

    2.6013.00
  • ,

    Αμύγδαλο Κροκάν Λευκό Ωμό Ελληνικό

    2.7013.50
  • ,

    Αμύγδαλο Λευκό Ωμό Ελληνικό

    3.4017.00
  • ,

    Αμύγδαλο Μεγάλο Ωμό Ελληνικό (Φυρανιά)

    3.0015.00
  • ,

    Αμύγδαλο Μικρό Ωμό Ελληνικό (Τέξας)

    2.8014.00
  • ,

    Αμύγδαλο Σπασμένο Λευκό Ωμό Ελληνικό (Φέτα)

    2.7013.50
  • ,

    Αμύγδαλο Σπασμένο Ωμό Ελληνικό (Φέτα)

    2.0010.00
  • ,

    Αμύγδαλο Φιλέ Ωμό Ελληνικό

    2.6013.00
  • ,

    Ηλιόσπορος Ψίχα

    0.904.50
  • ,

    Ηλιόσπορος Ωμός Ελληνικός

    1.407.00

Κοινοποίηση

You've just added this product to the cart: