GINGERBREAD COOKIES

GINGERBREAD COOKIES

Υλικά

  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 300 γρ. μέλι

Για το royal icing

  • 2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 480 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, τη σόδα, το τζίντζερ, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Ανά διαστήματα σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα με μία σπάτουλα σιλικόνης με ξύλινη λαβή και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Προσθέτουμε ένα αυγό και μόλις απορροφηθεί τότε θα προσθέσουμε και το επόμενο. Τέλος, βάζουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε για λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας. Κόβουμε σε τέσσερα ίσα κομμάτια, τυλίγουμε σε λαδόκολλα το κάθε ένα ξεχωριστά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Αφαιρούμε τη μία ζύμη από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και ανοίγουμε με ένανπλάστη μέχρι το πάχος της ζύμης να είναι 1-2 χιλιοστά.

Κόβουμε μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσουν. Όταν τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά. Όση ώρα κρυώνουν θα γίνονται πιο σκληρά και τραγανά.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια.

Για το royal icing

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Προσθέτουμε την άχνη, αφού πρώτα την έχουμε περάσει από σίτα, τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Χωρίζουμε σε τρία μπολ και βάζουμε στο ένα το κόκκινο χρώμα, στο δεύτερο το πράσινο χρώμα και ανακατεύουμε. Το τρίτο το αφήνουμε λευκό.

Βάζουμε κάθε μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά γλάσου και ζαχαρόπαστας της αρεσκείας μας.

Πασπαλίζουμε με τα χριστουγεννιάτικα toppings, αφήνουμε να στεγνώσουν και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο.

ginger / γαρίφαλλο

 

πηγή https://akispetretzikis.com/
  • , , , ,

    Breakfast Mix

    4.9014.00
  • , , , ,

    Coctail Σιδήρου

    5.6016.00
  • ,

    Αλεύρι Αμυγδάλου

    2.6013.00
  • ,

    Αμύγδαλο Κροκάν Λευκό Ωμό Ελληνικό

    2.7013.50
  • ,

    Αμύγδαλο Λευκό Ωμό Ελληνικό

    3.4017.00
  • ,

    Αμύγδαλο Μεγάλο Ωμό Ελληνικό (Φυρανιά)

    3.0015.00
  • ,

    Αμύγδαλο Μικρό Ωμό Ελληνικό (Τέξας)

    2.8014.00
  • ,

    Αμύγδαλο Σπασμένο Λευκό Ωμό Ελληνικό (Φέτα)

    2.7013.50
  • ,

    Αμύγδαλο Σπασμένο Ωμό Ελληνικό (Φέτα)

    2.0010.00
  • ,

    Αμύγδαλο Φιλέ Ωμό Ελληνικό

    2.6013.00
  • ,

    Ηλιόσπορος Ψίχα

    0.904.50
  • ,

    Ηλιόσπορος Ωμός Ελληνικός

    1.407.00
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο

    1.454.35
  • Κανέλα Τριμμένη

    0.702.10
  • Πιπερόριζα ή Τζίντζερ Τριμμένο

    0.601.80

Κοινοποίηση

You've just added this product to the cart: